Corona Overbruggingslening

Corona Overbruggingslening

De Corona Overbruggingslening (COL) is gericht op innovatieve en groeibedrijven zoals startups, scale-ups en innovatieve mkb-bedrijven, alsook familiebedrijven zonder bankrelatie. Deze bedrijven konden geen aanspraak maken op de andere noodmaatregelen zoals de BMKB–C en GO–C.

De openstelling van de COL heeft deze bedrijven de kans geboden om te overleven door verbetering van hun liquiditeitspositie, die door de coronacrisis onder druk staat. De Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM's) voeren deze regeling uit en verstrekken de overbruggingskredieten. De COL biedt kredieten aan tussen de 50 duizend euro en twee miljoen euro. Er is hiervoor aanvankelijk 100 miljoen euro beschikbaar gesteld aan de ROM’s.

Vanwege het grote aantal ingediende aanvragen en de inschatting van de ROM’s dat dit aantal verder zou stijgen, heeft het kabinet een tweede tranche van 200 miljoen euro aan leningen voor de COL beschikbaar gesteld. Aanvragen voor de COL waren in eerste instantie mogelijk tot eind september. Het kabinet besloot de regeling te verlengen tot 30 juni 2021.

Voor informatie over de resultaten: zie bedrijvenbeleidinbeeld.nl/corona/monitoring-gebruikers-steunmaatregelen